İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi

Kitap Kültürü Okumaları Programı (Yazma Eser Atölyesi - I )

TRÜ İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından planlanan,  yazma eserleri tanıtmayı ve okumayı hedefleyen “Yazma Eser Atölyesi” etkinlikleri serisinin ilk faaliyeti olarak “Kitap Kültürü Okumaları” programı gerçekleştirilecektir.

25 Nisan -30 Mayıs 2024 tarihleri arasında 6 hafta devam edecek ve kitap kültürü ile İslam dünyasında kitap ve kütüphanenin serüvenin ele alınacağı programda, İsmail E. Erünsal’ın Ortaçağ İslam Dünyasında Kitap ve Kütüphane ile Osmanlılarda Kütüphane ve Kütüphanecilik kitapları takip edilecektir.

Program konuya ilgi duyan başta lisansüstü öğrencileri olmak üzere lisans 2. ve 3. sınıf öğrencilerine yöneliktir. Katılımcıların programa düzenli devam etmesi ve haftalık okumaları yapmaları gerekmektedir.

Programı başarı ile tamamlayan öğrenciler serinin devamı olacak “Yazma Eserler Terminolojisi” ve “Yazma Eser Tahkîk ve Neşri” programlarına devam edebileceklerdir.

Ayrıntılı bilgi için program koordinatörü Doç. Dr. Şenol SAYLAN ile görüşülebilir.

Başvuru formunu doldurmak için TIKLAYINIZ

İlgili Resimler