Kitap Tahlilleri Açılış Programı : Muhammed Hamidullah Modern Bir Müslüman Alimin İlmi Portresi

Trabzon Üniversitesi İslâmî İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Ensar Vakfı Trabzon Şubesi’nin birlikte yürüttüğü ihtisas programı çerçevesinde yürütülen düzenli okuma programı, bu dönem farklı bir formatta yürütülecektir. İhtisas öğrencilerinin yanı sıra kitabı okuyacak diğer öğrencilerimizin katılımcı olabilecekleri tahlillerde, daha nitelikli ve katılımcı bir analiz hedeflenmektedir.

Bu bağlamda yapılacak olan tahlil programı, Kocaeli Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Abdulkadir Macit’in yaptığı sunumla başladı. Macit,  Muhammed Hamidullah Modern Bir Müslüman Alimin İlmi Portresi isimli kitabını fakültemiz öğrencileri ile analiz etti. Muhammed Hamidullah’ın ilmî serüveni, onu etkileyen amiller, anahatlarıyla görüşleri ve etkilerinin ele alındığı tahlilde, İslâm tarihi açısından Hamidullah merkezli bir konumlandırma yapıldı. Öğrenciler soruları ile katkıda bulunduğu programda, bundan sonra yapılacak olan tahliller için bir bakış açısı kazanma imkânına sahip oldu.