Trabzonlu Müellifler ve Eserleri (Osmanlı Dönemi) Kitabı Yayınlandı

Trabzon Üniversitesi İslâmî İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 2023 yılında yürütülen, Trabzon Ortahisar Belediyesi tarafından desteklenen bir proje kapsamında, 10 farklı üniversiteden 45 akademisyenin katkıları ile hazırlanan “Trabzonlu Müellifler Ve Eserleri: Osmanlı Dönemi” isimli kitabın yayım süreci tamamlanarak okuyucuların hizmetine sunulmuştur.  Osmanlı döneminde yetişen Trabzonlu müellifler ve onların çoğunluğu el yazması olan eserlerinin tanıtıldığı kitabın PDF’sine Web sayfamızdan ulaşılabilmektedir. Yazılarıyla bu eserin ortaya çıkmasına vesile olan hocalarımıza ve katkı sağlayan kurumlarımıza teşekkür ediyor ve çalışmanın hayırlı olmasını Yüce Allah’tan diliyoruz.

Projemiz hakkında daha geniş bilgi almak ve kitap içeriğine ulaşmak için TIKLAYINIZ